Proč se v aplikaci ECHO nezobrazují všechny případy pohřešovaných osob?

Tuhle otázku dostáváme od uživatelů ECHO app poměrně často. Primárním důvodem je fakt, že pohřešovaných dětí a seniorů je v ČR každoročně několik tisíc případů. Znamenalo by to, že by uživatelům přišlo každý den i více než 10 notifikací, což by bylo dlouhodobě neúnosné. Často je vyhlášeno pátrání po notorických útěkářích z dětských domovů apod.

Mobilní aplikace ECHO zapojuje do pátrání širokou veřejnost.

Na zaměření aplikace ECHO na ty opravdu nejzásadnější a nejrizikovější případy pohřešovaných osob (dětí a seniorů) v ohrožení jsme se shodli s těmi nejpovolanějšími, a to policejními specialisty na problematiku pátrání. Jsou to právě policejní pátrači, kteří na základě vyhodnocení všech možných rizik rozhodují, která osoba je do databáze osob v ohrožení vložena. My jakožto tvůrci aplikace na to nemáme žádný vliv.

Zapojte se do policejního pátrání a pomozte najít pohřešované osoby v ohrožení, stáhněte si aplikaci ECHO.

Někteří uživatelé navrhují filtraci případů podle lokality, kde se osoba ztratila. S ohledem na to, že např. senior, který nastoupí do vlaku, může být za několik hodin na druhém konci republiky, tuto funkcionalitu jsme nakonec v aplikaci nepoužili.

Někdy se může stát, že vám nepřijde notifikace o novém případu. Je to obecně problém telefonů s Androidem. Procento doručení u platformy iOS je mnohem vyšší. Jak nám bylo vysvětleno vývojáři, i ty nejznámější a nejrobustnější aplikace (v rámci Androidu) mají úspěšnost doručení notifikací max. 90%. Pracujeme společně na tom, aby procento nedoručených notifikací bylo co nejnižší a vy jste se mohli do pátrání po osobách v ohrožení zapojit od samého začátku, což je naprosto zásadní.

Za ochotu podílet se na pátrání Vám patří obrovský dík. Nikdy nevíte, třeba to budete zrovna Vy, kdo pomůže nalézt osobu v ohrožení.

Více informací o aplikaci ECHO získáte na našem webu aplikaceecho.cz